in , ,

Najlepszy grill elektryczny. Ranking 2022

Reklama

Jesteś fanem grillowania, ale… zima za rogiem? Martwisz się, że musisz czekać co najmniej pół roku na pyszne grillowane kiełbaski i karkówkę?

Nic z tego 😊 dzięki grillowi elektrycznemu przygotowujesz różne smakołyki na ruszcie przez cały rok.

Zobacz nasz ranking najlepszych grilli elektrycznych 2022. Który z nich będzie grillować u Ciebie w domu?

Najlepszy grill elektryczny. Ranking 2022

Blaupunkt GRT301

Blaupunkt GRT301 elektryczny grill
Blaupunkt GRT301, ok. 180 zł

Szukasz taniego grilla elektrycznego do mięsa i warzyw?

Z grillem elektrycznym Blaupunkt GRT301 robisz pyszną karkówkę i kiełbaski o każdej porze roku.

To grill stołowy (otwarty) z dużą i prostokątną płytą grzewczą (45 x 30 cm). Zmieścisz na niej porcję nawet dla kilku osób.

Ma 2 rodzaje powierzchni – płaską i karbowaną, więc jednocześnie grillujesz mięso i warzywa. Płyta jest pokryta nieprzywierającą warstwą, więc łatwo przewracasz mięso na drugą stronę, żeby równomiernie je wysmażyć.

Nadmiar tłuszczu i soków spływa przez otwór do specjalnej tacki pod spodem.

Płytę łatwo wyjmujesz i czyścisz. Jest też bezpieczna dla zdrowia, bo nie ma szkodliwego PFOA.

Dopasowujesz temperaturę do rodzaju potrawy za pomocą termostatu. Lampka kontrolna daje Ci znać, kiedy urządzenie się nagrzeje.

Łatwo i bezpiecznie obsługujesz i przenosisz grilla. Uchwyty zawsze są zimne, więc nie ma ryzyka oparzenia.

Grill jest łatwy w czyszczeniu. Odłączasz kabel zasilający z termostatem i myjesz urządzenie pod wodą.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – stołowy.
  • Rodzaj płyty – płaska i karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – tak.
  • Wymiary płyty – 45 x 30 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Zimne uchwyty – tak.
  • Wysokość – 8,2 cm.
  • Moc – 2000 W.
  • Grillujesz porcję dla kilku osób naraz.
  • Płyta jest wyjmowana i łatwa w czyszczeniu.
  • Płyta jest bezpieczna dla zdrowia.
  • Nadmiar tłuszczu spływa do tacki ociekowej.
  • Lampka kontrolna zapala się po nagrzaniu.
  • Grill jest łatwy w czyszczeniu.

Reklama

Bosch TFB3302V

Bosch TFB3302V grill elektryczny
Bosch TFB3302V, ok. 220 zł

Chcesz grillować różne potrawy – od hamburgerów, po steki, tosty i szaszłyki?

Grill elektryczny Bosch TFB3302V ma 3 sposoby grillowania, więc przygotowujesz wiele rodzajów potraw.

Grill kontaktowy przylega do potrawy i smaży ją z 2 stron (np. do mięsa). Możesz smażyć też na grillu stołowym, czyli całkowicie otwartym. Włączasz górne i dolne grzanie (grill półotwarty) do pieczenia, zapiekania i podgrzewania (np. hamburgerów).

Wysokość górnej płyty jest regulowana i dopasowujesz ją do grubości dania. Nadmiar tłuszczu jest odprowadzany przez specjalne kanaliki.

Łatwo smażysz potrawę z obu stron. Płyty są zrobione są z wytrzymałego aluminium i mają nieprzywierającą powłokę. Są wyjmowane i łatwe w czyszczeniu – myjesz je w zmywarce.

Dopasowujesz temperaturę do rodzaju potrawy za pomocą płynnej regulacji. Decydujesz, czy chcesz delikatnie podsmażyć potrawę, czy masz ochotę na chrupiące danie.

Grillowanie jest bezpieczne dzięki zimnym uchwytom. Nie ma ryzyka, że przypadkowo się oparzysz.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – kontaktowy, stołowy, półotwarty.
  • Rodzaj płyty – karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – tak.
  • Wymiary płyty – 31 x 22 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Zimne uchwyty – tak.
  • Moc – 1800 W.
  • Grillujesz na 3 sposoby.
  • Wysokość płyty jest regulowana.
  • Nadmiar tłuszczu jest odprowadzany przez kanaliki.
  • Płyty są wyjmowane i łatwe w czyszczeniu.

Reklama

Sencor SBG 106BK

Sencor SBG 106BK grill elektryczny
Sencor SBG 106BK, ok. 230 zł

Chcesz, żeby danie było ciepłe przez całą imprezę?

Grill elektryczny Sencor SBG 106BK dba o to, żeby potrawy były ciepłe przez długi czas. Funkcja Keep Warm utrzymuje stałą temperaturę na poziomie 60°C. Twoi goście dostają dokładkę dania w każdej chwili.

Grill stołowy ma 2 powierzchnie – karbowaną i płaską, więc smażysz różne produkty za jednym razem. Na gładkiej powierzchni smażysz warzywa, jajka, tosty, naleśniki, czy placki ziemniaczane. Płytka karbowana przyda Ci się do grillowania steków i ryb.

Przygotowujesz porcję dla kilku osób naraz. Płytki grillujące są duże (47 x 31 cm), więc kładziesz kilka kawałków mięsa za jednym razem. Nadmiar oleju spływa do ociekacza o pojemności 350 ml.

Łatwo obracasz mięso, żeby równomiernie się usmażyło. Powierzchnia płyty jest nieprzywierająca i łatwa w czyszczeniu. Wystarczy przetrzeć ją wilgotną ściereczką.

Wybierasz temperaturę smażenia od 100°C do 220°C za pomocą pokrętła. Kontrolka daje Ci znać, kiedy grill jest nagrzany.

Grillowanie jest bezpieczne. Uchwyty się nie nagrzewają, a nóżki antypoślizgowe zapewniają stabilność na stole lub blacie. Plusem jest też ochrona przed przegrzaniem urządzenia.

Łatwo przechowujesz grilla. Kabel sieciowy jest odłączany, więc grill zajmuje mało miejsca w szafce lub szufladzie.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – stołowy.
  • Rodzaj płyty – płaska i karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – tak.
  • Wymiary płyty – 47 x 31 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Zakres temperatury – od 100°C do 220°C.
  • Zimne uchwyty – tak.
  • Moc – 2300 W.
  • Funkcja Keep Warm utrzymuje stałą temperaturę dania 60°C.
  • Na płytkach zmieścisz kilka kawałków mięsa naraz.
  • Nadmiar tłuszczu spływa do ociekacza.
  • Kontrolka daje znać, kiedy grill się nagrzeje.
  • Płyta jest łatwa w czyszczeniu.
  • Nóżki antypoślizgowe zapewniają stabilność.
  • Ma ochronę przed przegrzaniem.
  • Kabel sieciowy możesz odłączyć.

Reklama

Ariete La Grigliata 760

Ariete La grigliata 760 grill elektryczny
Ariete La Grigliata 760, ok. 250 zł

Masz dosyć rozpryskiwania się kropli tłuszczu wokół grilla?

Masz porządek wokół siebie dzięki grillowi elektrycznemu Ariete La Grigliata 760. W zestawie dostajesz szklaną pokrywkę, która chroni przed rozchlapywaniem tłuszczu.

Dodatkowo grillowanie pod pokrywką daje Ci efekt termoobiegu. Obieg gorącego powietrza przyspiesza czas gotowania, a mięso jest miękkie i soczyste. Ciepło jest równomiernie rozprowadzone.

Regulujesz temperaturę w zależności od dania. Sterujesz pokrętłem, a do wyboru masz aż 16 ustawień temperatury.

Smażysz mięso i warzywa za jednym razem dzięki 2 płytom – płaskiej i karbowanej. Gładka przydaje się też do smażenia jajek, naleśników i tostów. Nadmiar tłuszczu spływa do tacy ociekowej.

Robisz potrawę dla kilku osób naraz dzięki dużej płycie o wymiarach 58 x 37 cm. Łatwo obracasz mięso i smażysz je równomiernie z każdej strony dzięki płycie z nieprzywierającą powłoką.

Grillowanie jest bezpieczne. Uchwyty się nie nagrzewają, więc nie ma ryzyka oparzenia.

Łatwo czyścisz grilla. Odłączasz kabel od korpusu, a płytę i inne części myjesz w zmywarce.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – stołowy.
  • Rodzaj płyty – płaska i karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – tak.
  • Wymiary płyty – 58 x 37 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Zimne uchwyty – tak.
  • Moc – 2000 W.
  • Szklana pokrywa chroni przez rozpryskaniem tłuszczu.
  • Pokrywka daje Ci efekt termoobiegu.
  • Masz 16 ustawień temperatury.
  • Nadmiar tłuszczu spływa do tacy ociekowej.
  • Smażysz kilka porcji mięsa na dużej płycie.
  • Wybrane części myjesz w zmywarce.
  • Kabel sieciowy możesz odłączyć.

Reklama

MPM MGR-10M

MPM MGR-10M grill elektryczny
MPM MGR-10M, ok. 330 zł

Grillujesz potrawy o różnej grubości?

Grilla elektrycznego MPM MGR-10M używasz na 2 sposoby. Smażysz na grillu stołowym, czyli rozłożonym, albo opiekasz danie z 2 stron (grill półotwarty).

Regulujesz wysokość płyty górnej, więc dopasowujesz ją do grubości dania. Dzięki temu smażysz grube mięso, ryby, czy cienkie warzywa.

Łatwo obracasz mięso na drugą stronę i równomiernie smażysz. Karbowane płyty są pokryte nieprzywierającą powłoką i do tego łatwe w czyszczeniu. Przecierasz je mokrą ściereczką i gotowe.

Regulujesz temperaturę smażenia według swoich potrzeb od 150°C do 230°C. Lampka kontrolka informuje Cię o stanie pracy i podłączeniu do prądu.

Grillowanie jest bezpieczne dzięki nienagrzewającym się uchwytom. Urządzenie jest wytrzymałe dzięki obudowie ze stali nierdzewnej.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – kontaktowy, stołowy i półotwarty.
  • Rodzaj płyty – karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – tak.
  • Wymiary płyty – 27,5 x 24 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Zimne uchwyty – tak.
  • Moc – 2000 W.
  • Regulujesz wysokość płyty górnej.
  • Płyty są łatwe w czyszczeniu.
  • Lampka kontrolna informuje Cię o stanie pracy.
  • Ma wytrzymałą obudowę ze stali nierdzewnej.

Reklama

Tefal Optigrill+ GC712D

Tefal Optigrill+ GC712D grill elektryczny
Tefal Optigrill+ GC712D, ok. 600 zł

Co powiesz na inteligentne grillowanie?

Grill elektryczny Tefal Optigrill+ GC712D bada, ile produktów jest na płycie i jaką mają grubość.

Za pomocą technologii Automatic Sensor Cooking rozpoznaje ilość produktów i szacuje ich grubość. Automatycznie dopasowuje temperaturę i czas grillowania w oparciu o 6 automatycznych programów.

Wśród automatycznych programów masz dedykowany tryb do burgerów, drobiu, kanapek, kiełbasek, czerwonego mięsa, ryb i mrożonego jedzenia.

Wiesz, jak przebiega grillowanie. Kolorowy wskaźnik pokazuje Ci, na jakim etapie jest smażenie. Fioletowy oznacza nagrzewanie się grilla, a niebieski i zielony to rozpoczęcie smażenia. Dodatkowo na każdym etapie pracy urządzenie emituje sygnał dźwiękowy.

Smażysz mięso tak, jak lubisz. Żółty to delikatne podsmażenie, pomarańczowy średnie, a czerwony to mocne wysmażenie.

Trybu manualnego z 4 ustawieniami temperatury używasz do przygotowania potrawy według własnych preferencji.

Wygodnie przewracasz i smażysz mięso z obu stron dzięki nieprzywierającym karbowanym płytom. Są nachylone pod kątem 7°, więc tłuszcz łatwo spływa na tackę ociekową.

Płyty i tacka są łatwe w czyszczeniu. Wyjmujesz je i myjesz w zmywarce.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – kontaktowy.
  • Rodzaj płyty – karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – tak.
  • Wymiary płyty – 30 × 20 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Moc – 2000 W.
  • Grill wykrywa ilość i grubość produktów.
  • Sam dobiera temperaturę i czas smażenia.
  • Ma 6 automatycznych programów.
  • Kolorowy wskaźnik pokazuje stan grillowania.
  • Ma tryb manualny z 4 ustawieniami temperatury.
  • Płyty są nachylone pod kątem 7°.
  • Niektóre części myjesz w zmywarce.

Reklama

De’Longhi CGH1020D

De'Longhi CGH1020D grill elektryczny
De’Longhi CGH1020D, ok. 800 zł

Chcesz naraz smażyć potrawy, które wymagają innej temperatury?

Grill elektryczny De’Longhi CGH1020D ma regulację temperatury w każdej płycie osobno. To dzięki 2 niezależnym termostatom w formie pokręteł.

Dzięki temu na jednej płycie np. delikatnie podsmażasz warzywa, a na drugiej ustawiasz wyższą temperaturę i grillujesz mięso.

Przygotowujesz różne potrawy dzięki 3 funkcjom grilla. Grill kontaktowy przydaje się do np. kanapek, kurczaka i warzyw. Na grillu otwartym (stołowym) smażysz mięso i ryby. Grill półotwarty to mini piekarnik do podgrzewania i zapiekania potraw.

Grillujesz na płycie płaskiej i karbowanej. Są wyjmowane i łatwe w czyszczeniu. Możesz je myć w zmywarce.

Mięso jest soczyste i miękkie w środku dzięki funkcji obsmażania. To smażenie mięsa we wczesnym etapie gotowania. Nadmiar tłuszczu i soki spływają do specjalnego zbiornika, który myjesz w zmywarce.

Informacje widzisz na wyświetlaczu LCD. Przyciskami ustawiasz timer, czyli czas grillowania.

Grill dba o Twój komfort i bezpieczeństwo. Automatycznie się wyłącza po pewnym czasie, a zimne uchwyty eliminują ryzyko poparzenia.

Cechy:

  • Rodzaj grilla – kontaktowy, stołowy, półotwarty.
  • Rodzaj płyty – płaska i karbowana.
  • Płyta nieprzywierająca – b/d.
  • Wymiary płyty – 37 x 23 cm.
  • Regulacja temperatury – tak.
  • Moc – 2000 W.
  • W każdej płycie osobno ustawiasz temperaturę.
  • Płyty są wyjmowane i łatwe w czyszczeniu.
  • Mięso jest miękkie i soczyste dzięki funkcji obsmażania.
  • Nadmiar tłuszczu spływa do zbiornika.
  • Informacje widzisz na wyświetlaczu LCD.
  • Ustawiasz czas smażenia na timerze.
  • Automatycznie się wyłącza.

Reklama


Grill elektryczny ranking 2022. Zestawienie

ZdjęcieNazwaRodzajPłyta
Blaupunkt GRT301 elektryczny grillBlaupunkt GRT301StołowyPłaska i karbowana
Bosch TFB3302V grill elektrycznyBosch TFB3302VKontaktowy, stołowy, półotwartyKarbowana
Sencor SBG 106BK grill elektrycznySencor SBG 106BKStołowyPłaska i karbowana
Ariete La grigliata 760 grill elektrycznyAriete La grigliata 760StołowyPłaska i karbowana
MPM MGR-10M grill elektrycznyMPM MGR-10MKontaktowy, stołowy i półotwartyKarbowana
Tefal Optigrill+ GC712D grill elektrycznyTefal Optigrill+ GC712DKontaktowyKarbowana
De'Longhi CGH1020D grill elektrycznyDe’Longhi CGH1020DKontaktowy, stołowy, półotwartyPłaska i karbowana

6 zalet grilla elektrycznego

Wciąż wahasz się, czy grill elektryczny jest dla Ciebie? Czy warto go kupić?

Zobacz 6 największych zalet elektrycznego grilla, które pomogą Ci podjąć decyzję.

Grillujesz cały rok

Wiosną, latem, jesienią i zimą. Grilla elektrycznego włączasz wtedy, kiedy chcesz, niezależnie od pogody za oknem.

To świetna opcja dla mieszkańców bloków i domów wielorodzinnych. Grilla elektrycznego możesz postawić na balkonie i piec swoje ulubione przekąski, nie przeszkadzając sąsiadom.

Zdrowe grillowanie

Potrawy z grilla elektrycznego są zdrowsze i mają mniej substancji rakotwórczych.

Mają też mniej tłuszczu, więc ich kaloryczność jest mniejsza. Świetnie nadają się dla osób na diecie. Nadmiar tłuszczu spływa do specjalnej tacki ociekowej pod spodem urządzenia.

Zajmuje mało miejsca

Grill elektryczny jest zazwyczaj dużo mniejszy od klasycznego ogrodowego grilla na węgiel. Elektryczną wersję chowasz do szafki lub szuflady w kuchni, więc jest łatwy w przechowywaniu.

Działa bez paliwa

Grilla elektrycznego włączasz do prądu i zaczyna się nagrzewać. Nie potrzebuje dodatkowego paliwa w postaci węgla i rozpałki. Nie przejmujesz się uzupełnianiem zapasów „węglowych”, zwłaszcza w sezonie letnim.

Grill elektryczny opiekający kanapki. Ranking 2022
Grillowanie kanapek to świetny sposób na wykorzystanie grilla elektrycznego.

Szybko się nagrzewa

Płyty szybko się nagrzewają i urządzenie jest gotowe do smażenia. Nie tracisz czasu na rozpalanie węgla i pilnowania, żeby ogień nie zgasł. W tym czasie możesz spędzać czas na rozmowie ze swoimi gośćmi.

Grill elektryczny równomiernie opieka danie na ruszcie. Jeśli zostawisz grilla węglowego bez nadzoru, szybko możesz spalić swoje danie.

Jest łatwy w czyszczeniu

Denerwuje Cię szorowanie rusztu po grillu i sprzątanie popiołu?

Większość grilli elektrycznych ma płyty z nieprzywierającą powłoką. Łatwo przewracasz mięso na drugą stronę, żeby równomiernie je wysmażyć.

Nieprzywierająca powłoka jest łatwa w czyszczeniu, a większość z nich wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczką, albo umyć w zmywarce.

Reklama

2 minusy grilla elektrycznego

Chociaż grill elektryczny ma wiele (ważnych) zalet, ma też 2 minusy.

Jakie?

Potrzebny prąd

Grill elektryczny potrzebuje prądu, więc ustawiasz go tam, gdzie masz blisko gniazdko. To ogranicza miejsce grillowania do np. balkonu lub tarasu, a nie do całego ogrodu.

Kłopotliwy zjadacz

Im częściej używasz grilla elektrycznego i im dłużej działa za jednym razem, tym więcej pobiera prądu. A różnicę zobaczysz na rachunku 😊

Reklama

Jak wybrać grilla elektrycznego? 9 łatwych kroków

Zastanawiasz się, jaki grill elektryczny najlepiej sprawdzi się u Ciebie? Na co zwrócić uwagę przed zakupem?

Zobacz 9 łatwych i szybkich kroków, które pomogą Ci podjąć najlepszą decyzję.

Co grillujesz?

Co najczęściej grillujesz? Mięso i warzywa? Opiekasz hamburgery? Szaszłyki i tosty?

Do wyboru masz 3 rodzaje grilla elektrycznego. Różnią się sposobem opiekania potrawy.

  • Grill kontaktowy (zamknięty) – opieka jednocześnie od góry i do dołu, bezpośrednio dotykając dania (np. steki).
  • Grill stołowy (otwarty) – smaży danie z jednej strony, od dołu. Żeby podsmażyć potrawę z obu stron, musisz ją ręcznie obrócić (np. warzywa).
  • Grill półotwarty – opieka i podgrzewa danie od góry i od dołu jednocześnie. Nie dotyka potrawy bezpośrednio (np. opieka hamburgery).

Im więcej sposobów grillowania, tym więcej różnych potraw przyrządzisz na grillu.

Dla ilu osób?

Dla ilu osób grillujesz? Dla 2? Dla 4? A może często robisz duże imprezy ze znajomymi?

Im więcej jedzenia grillujesz za jednym razem, tym większe płyty Ci się przydadzą. Na dużej płycie zmieścisz porcję mięsa i warzyw dla kilku osób, więc Twoi goście nie muszą czekać na swoją kolej.

Kiełbaski czy jajka?

Chcesz, żeby grill elektryczny zastąpił Ci zwykłą patelnię?

Grill może mieć 2 rodzaje płyt – płaską lub karbowaną. Na karbowanej płycie smażysz np. steki i ryby, a na płaskiej jajka, naleśniki i tortille.

Grill z 2 rodzajami płyt jest wielofunkcyjny, więc robisz na nim mnóstwo potraw.

Plusem są płyty z nieprzywierającą powłoką. Dzięki niej łatwo obracasz mięso na drugą stronę, żeby równomiernie je podsmażyć.

Nieprzywierająca płyta jest łatwa w czyszczeniu. Przecierasz ją mokrą ściereczką, albo myjesz w zmywarce.

Powłoka płyt powinna być bezpieczna dla zdrowia, bez szkodliwego PFOA (kwasu perfluorooktanowego).

Reklama

Odprowadzanie nadmiaru tłuszczu

Grill elektryczny powinien odprowadzać nadmiar tłuszczu kanalikami do specjalnej tacki, albo zbiornika.

Dzięki temu smażysz na minimalnej ilości tłuszczu, więc danie ma mniej kalorii.

Regulacja temperatury

Plusem jest możliwość regulowania temperatury (zazwyczaj od 100°C do 220°C).

Dzięki temu precyzyjnie dopasowujesz temperaturę do rodzaju dania, które grillujesz i rezultatu, który chcesz osiągnąć (np. mocno lub średnio wysmażony stek).

Niektóre grille mają 2 niezależnie termostaty. To znaczy, że każda płyta może mieć inną temperaturę. Pieczenie jest precyzyjne i jednocześnie możesz smażyć różne rodzaje dań, które wymagają innej temperatury.

Moc

Im większa moc grilla, tym szybciej się nagrzewa. Ale jeśli często używasz grilla o wysokiej mocy i działa przez długi czas za jednym razem, zapłacisz więcej za rachunek za prąd.

Inteligentne grillowanie

Chcesz, żeby grill był niemal samoobsługowy? Niektóre urządzenia mają inteligentne technologie.

Automatycznie rozpoznają ilość produktów na ruszcie i szacują ich grubość. Same dopasowują najlepszą temperaturę i czas grillowania do Twojej potrawy.

Niektóre urządzenia na bieżąco informują Cię o postępach grillowania. Za pomocą kolorowych wskaźników dają znać np. o nagrzaniu płyt i stopniu wysmażenia potrawy.

Reklama

Programy pracy

Grill z gotowymi programami pracy jest łatwy w obsłudze. Nie musisz się zastanawiać, jakiej temperatury użyć do podsmażenia dania, tylko wybierasz gotowy program (np. drób, czerwone mięso, ryby, danie mrożone).

Niektóre grille mają funkcję automatycznego utrzymania ciepła (np. 60°C). Twoje danie jest ciepłe przez cały czas, więc goście mogą dostać dokładkę w dowolnej chwili.

Funkcje dodatkowe

Co jeszcze może Ci się przydać w grillu elektrycznym?

  • Zimne uchwyty – uchwyt nie nagrzewa się, więc łatwo i bezpiecznie przenosisz grilla.
  • Pokrywka – ogranicza rozpryskiwanie tłuszczu dookoła i daje funkcję termoobiegu.
  • Odłączany kabel – przewód możesz odłączyć i wygodnie umyć grilla.
  • Nóżki antypoślizgowe – zapewniają stabilność na stole lub blacie.
  • Ochrona przed przegrzaniem – zabezpieczenie przed uszkodzeniem termicznym.
  • Automatyczne wyłączanie – wyłącza grilla, kiedy zostawisz go za długo bez opieki.

Reklama

Najlepszy grill elektryczny. Ranking 20222. Nasza opinia

Czy warto mieć w domu grilla elektrycznego? Naszym zdaniem – tak.

Grillujesz zdrowo i z minimalną ilością tłuszczu. Dodatkowo grilla elektrycznego używasz przez cały rok, nawet, jeśli mieszkasz w bloku.

Jest kompaktowy i łatwy w przechowywaniu w kuchennej szafce. Do jego działania potrzebujesz gniazdka i… pomysłu na danie 😊

Którego grilla elektrycznego z naszego rankingu 2022 wybrałeś? Dlaczego ten jest dla Ciebie najlepszy?

Skomentuj 😊

Warte przeczytania?

Reklama

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Najlepsza klimatyzacja przenośna

Klimatyzator przenośny. Ranking 2022 TOP 9 modeli

Pożyczka na telefon — mity i prawda